19 Kasım 2010 Cuma

Bowling Oynamadan Önceki Isınma Haraketleri


Isınma Hareketleri
Isınma hareketleri yaparak vücudu hareketlere hazırlarsınız ve olası sakatlıkları büyük oranda egelersiniz. İşte size bowling için ısınma hareketleri;

Not: Her hareketi 5 kereden 3 set yapınız.

1-      Başınızı sağa yatırırken sağ elinizle sağa doğru biraz güç uygulayınız aynı işlemi sola yatırırken de sol elinizle gerçekleştiriniz. Daha sonrada kafanızı arkaya yatırırken 2 elinizle kafanızı arkadan tutup zıt yönde hafifçe güç uygulayınız bunu birde öne doğru gerçekleştirip boynunuzu ısıtınız.
2-      Kafanızı bir sağa birde sola dairesel olarak çevirin.
3-      Omzunuzdaki ve boynunuzdaki kasların ısınması için çenenizi öne doğru itiniz.
4-      Kolunuzu ileri doğru uzatıp 4 parmak aşağı bakacak şekilde çevirin ve diğer elinizle de parmaklarınızı kavrayarak kol kaslarınızı gerdirin. Bu işlemi iki kol içinde yapın.
5-      Kolunuzu ileri uzatın bileğinizi bükmeden dört parmak yukarı bakacak şekilde uzatıp kolunuzu diğer elinizle tutup gerilmesine yardımcı olun. İki kol içinde uygulayın.
6-      Kolunuzu başınıza yakın şekilde havaya kaldırın ve direkten kırarak elinizin elinize doğru eğilmesini sağlayın. Bu sırada diğer elinizle de kırılan dirsekten tutup arkaya doğru bastırınız. Böylece kol arka kaslarınızı esnetirsiniz. İki kol içinde uygulayın.
7-      Bacaklarınızı biraz açıp bir kolunuzu havaya kaldırın ve diğer kolunuzu da aşağıda kalacak şekilde sağa-sola biraz esneyiniz. Hangi kolunuz kalkıksa zıt yönde yatınız.
8-      Ayaklarınızı omuz hizasında açıp ellerinizle belinizden tutarak sağa sola dairesel hareketler yapın.
9-      Sol elinizle sağ ayağınızı arkaya doğru çekin sonra diğer ayağınız için yapın.
10-   Bir ayağınızı arkaya doğru kırmadan uzatın diğer ayağınızı da dizinizden kırarak üstüne doğru yatıp kendinizi kesin sonra diğer bacak için hareketi uygulayın.
11-   Bacaklarınızı birleştirin sonra öne doğru eğilip ayak parmaklarınıza değmeye çalışın.
12-   Ayak bilerlerinizi sağa sola dairesel olarak döndürerek ısınmasını sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder